Energiminnespriset 2011

Diskussioner kring Energiminnespriset, dess mottagare, principer för utdelning osv.

Energiminnespriset 2011

Inläggav Svempa » 05 feb 2012 13:27

Omröstningen om vilka som skulle få priset resulterade i att de tre alternativ som fick flest röster var skolan i Banyuwangi, de två unga svenska ingenjörerna Fredrik Edström och Jonas Wamstad samt Svenska Kyrkans Katastrofhjälp.

Styrelsen beslutade att tilldela skolan i Banyuwangi 20 000 kr, de två unga svenska ingenjörerna Fredrik Edström och Jonas Wamstad 20 000 kr samt Svenska Kyrkans Katastrofhjälp 10 000 kr.

Skolan fick del av Energiminnespriset 2010 med 15 000 kr, samt en extra tilldelning av 10 000 kr enligt beslut av föreningsstämman 2011. De två andra ändamålen har inte tidigare varit mottagare av Energiminnespriset.

Tackbrev har erhållits från Svenska Kyrkan, se bilaga.
Bilagor
Svenska_Kyrkan.pdf
(160.31 KiB) Nerladdad 1545 gånger
Användarvisningsbild
Svempa
Site Admin
 
Inlägg: 605
Blev medlem: 02 jan 2007 17:38
Ort: Floda

Re: Energiminnespriset 2011

Inläggav Svempa » 15 okt 2012 13:09

Tegar före första op_small.jpg
Tegar före första op_small.jpg (93.78 KiB) Visad 11097 gånger
Vi har långt om länge fått lite feedback från vår medlem Tgvara beträffande hur de 20000 kr som tilldelades "skolprojektet" har använts. Nedanstående är kopierat rakt av från Tgvaras mejl.

Banyuwangi skolan

Som bekant hade vi något mindre pengar 2011 än 2010.

Vi gjorde därför vissa mindre ändringar i upplägget.

Skolan har cirka 450-500 elever varav vi hjälpte ca 90 stycken 2010.

2011 minskade vi antalet elever vi stödde till totalt 62 stycken, detta av 3 anledningar, Mindre medel, Vi begränsade det geografiska området som omfattades av vårt stöd till det närområde där vår ”medhjälpare” Twin har god personkännedom. Samt att vi höjde ”kvaliteen o omfattningen” på hjälpen något lite, detta i form av mer skriv och övningsmateriel samt att vi köpte skor av bättre kvalite! (de vi köpte året innan höll inte ett helt år).

Energiminnesfonden har visst inflytande i Banyuwangi!

När vi kom dit straxt före jul 2011 så vart vi uppmärksammade på en ”nyanländ” 7 årig flicka ”Jessy” som inte fick börja på skolan då ej nödvändiga papper var på plats! Historien var att hon med sin mamma flyttat till Kalimantan.

Mannan hade dock omkommit i en trafikolycka, och någon eller några hade transporterat tillbaka flickan till Banyuwangi

Och lämnat av henne hos hennes mormor, rektorn på ”vår” skola tillät henne inte att börja skolan pga att nått ”nödvändigt papper" fattades. Enligt obekräftad uppgift hade rektorn dock antytt att en summa på 200.000 rupier (ca 150 Skr) skulle kunna lösa problemet. Mormor frågade oss om dessa pengar, vilket i sig inte är nån stor summa, men jag meddelade per ombud rektorn att Energiminnesfonden aldrig skulle betala något som vi uppfattade som mutor, utan troligen skulle Energiminnesfonden dra tillbaks hela stödet!

Rektorn ringde efter 2 timmar o meddelade att allt var ett missförstånd och att flickan kunde börja i skolan omgående.

Jessy som inte alls gått i skola tidigare och egentligen inte hade någonting vart avsevärt dyrare än de övriga då hon behövde utrustas lite extra med framför allt kläder. Man skall ha 4 olika sorters kläder, en ”muslimsk” på fredagar en ”sport” för lördagar och en ”vanlig” som används på måndagar o onsdagar, tisdagar o torsdagar har man en mer färggrann ”batik” Så köpte en uppsättning av varje för henne, samt lite fritidskläder en säng o sängkläder mm. Hon kostade runt 1300 Skr .

Tegar

En liten kille som fans med i ”vår” grupp från början, han finns med på bild på vår hemsida under hjälp 2010, bilden under geten!

Vi observerade inte då att han var född med alldeles för korta fingrar och en kraftig kontraktion på vänster ben.

Hans mamma hade kontaktat Twin o frågat om pengar för att amputera del av benet. Skulle kosta ca 2 miljoner Rupier (1550 SKR), detta hos den närmaste läkaren!

Vi tog honom till stans sjukhus som lovade dom att dom kunde operera benet så det ej skulle behöva amputeras operationen skulle göras i 2 omgångar med viss tid emellan. Operationerna skulle kosta ca 9000 SKR!

Jag kontaktade då min gamle ”Morbror Rune” i Växjö som tidigare uttryckt önskan att bidra med hjälp!

Han skickade omgående 6000 skr till Project Tegar och har nu ytterligare skjutit till 3400 skr till Tegar.

Dom 400 kronorna kommer från hans ”hemtjänstflickor” som också ville hjälpa till.

Operation 1 utfördes början januari i år och operation 2 kommer vi att ordna till medsamma vi kommer till Banyuwangi i mitten december.
Användarvisningsbild
Svempa
Site Admin
 
Inlägg: 605
Blev medlem: 02 jan 2007 17:38
Ort: Floda


Återgå till Energiminnespriset

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron