Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Att skriva ett inlägg

Ett villkor för att kunna skriva ett inlägg är att man är inloggad som "författare" eller som "publicist". Du kan se om du är det genom att se på Användarmenyn, som poppar upp när man loggat in. Finns där ett menyval "Skriv ett inlägg" kan du skriva på hemsidan.

När du klickat på menyvalet "Skriv ett inlägg" dyker det upp en skrivruta med en mängd funktioner som starkt påminner om Word. Sedan är det bara att skriva, för ett vanligt inlägg krävs det inte att man använder någon extra funktion. Inlägget hamnar automatiskt under "Ordet är fritt".

Ett bra tips är att skriva inlägget i någon form av texteditor, t ex Wordpad, och sedan kopiera över det till skrivrutan. Man har då kvar originaltexten även om något går fel vid inläggningen på sidan. Dessutom förnyas sidan automatiskt var 20:e minut för att hålla oljepriset aktuellt, och om detta sker medan du skriver ditt inlägg förlorar du det du skrivit.

Om du skriver ett långt inlägg kan du använda "Läs mer"-funktionen, som jag gör nu. Då bryts inlägget där och resten kan läsas om man klickar på en länk nere till höger.

För att aktivera denna funktion klickar man på "Läs mer" under skrivrutan till höger, och en röd linje läggs då in i skrivrutan. Allt som skrivs över linjen bildar ingressen, som visas på sidan. Allt som skrivs under linjen visas först när läsaren klickar på "Läs mer"-länken som står underst till höger i inlägget.