Robert Kuok köper in sig i Gulf Keystone

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad fredag, 23 september 2011 Skriven av Svempa

Intresset för oljan i irakiska Kurdistan verkar öka över hela världen. Nu kommer ytterligare en intressant nyhet, den malaysiske miljardären Robert Kuok har via några olika bolag flaggat för drygt 3% av aktierna i Gulf Keystone.

Robert Kuok är alltså inte vem som helst, han anses vara sydöstra asiens rikaste man med intressen i allt möjligt, från sockerplantager till palmolja, hotell och media. Att han intresserar sig för ett oljebolag med verksamhet i irakiska Kurdistan ger samma signaler som den nyligen publicerade Vallares-affären, med tidigare BP-chefen Tony Hayward i huvudrollen.

Nyheten kommer tätt efter meddelandet att Gulf Keystone tagit in 200 MUSD i ett "private placement" som blev kraftigt övertecknat.
Goldman Sachs har också i dagarna uppgraderat Gulf Keystone till riktkurs 390p, säkert till stor del beroende på Vallares-affären.

I sammanhanget kan man dra sig till minnes den nyemission som DNO gjorde senhösten 2010, på nivå 8 NOK. Den blev också kraftigt övertecknad. Nyligen har First Securities höjt sin riktkurs för DNO till 12-20 NOK, också med hänvisning till Vallares-affären.

Kort sagt, när man ser till de fundamentala värden som oljebolagen i irakiska Kurdistan representerar och jämför med aktuella börskurser för bolagen är det inte mycket som stämmer. Frågan är bara hur lång tid det ska ta för marknaden att inse detta och uppvärdera aktierna till en mer rimlig nivå.

Träffar: 3476