Bottenfiske på norska börsen

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad måndag, 26 september 2011 Skriven av Svempa

I dag kom en pressrelease från det lilla norska oljebolaget Rocksource som meddelade att man borrat torrt på prospektet Phoenix. Börskursen rasade omedelbart 77 norska öre på detta besked. Vilket kanske inte låter så farligt, men det innebar på grund av tidigare börsnedgångar att kursen hamnade på 50 norska öre. För ögonblicket har kursen hämtat sig något  och ligger på c:a 60 öre. Men även detta är en nedgång med mer än 50%. Och i och med tidigare nedgångar ligger kursen nu på en bråkdel av de 3,50 NOK som uppnåddes under våren. Se nedanstående diagram, hämtat från Avanza.

rocksource

Som jag ser det är dock nedgången överdriven, och vi borde relativt snart se en kurs närmare 1 NOK, kanske något högre. Rocksource har nämligen ytterligare en brunn på gång, i prospektet Heilo, och en framgång där skulle medföra en bra skjuts uppåt för aktiekursen. Även den rena förhoppningen om en träff kan ge rätt många procent upp på nuvarande kurs, trots att den andel Rocksource har endast uppgår till 20%.

Aktien är inget för den som söker trygghet, men den kan utgöra en spännande krydda i portföljen.

First Securities sänker sitt kursmål för aktien från 4 NOK till 1 NOK med anledning av torrborrningen, som enligt dem sänker företagets trovärdighet.

Träffar: 3220