Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Det ljusnar för Blackpearl

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad torsdag, 27 oktober 2011 Skriven av Svempa

När jag tidigare skrev om Blackpearl Resources (senast var den 15 oktober) var fokus mest på risken för ett relativt kraftigt kursfall. Men aktiekursen kravlade sig så småningom upp på mer fast mark genom att bryta igenom den viktiga nivån vid 29 kr, och i dag handlas aktien kring 32 kr.

Alltså är det intressant att ta en ny titt på ett tremånadersdiagram för Blackpearl (hämtat från Avanza).
blackpearl_3man3

De senaste veckornas kursutveckling gör det möjligt att se på diagrammet med nya ögon. Som synes är en fallande kurskorridor inritad med svarta linjer, den är numera  genombruten på ovansidan vilket gör att vi kan ge en teknisk målkurs på 38 kr utgående från kurskorridorens höjd som är 9 kr.

Denna formation är inte lika säker som en horisontell rektangelformation när man ska  ge en kursprognos, men det finns också två andra positiva faktorer. För det första är nivån 30 kr (markerad med grön linje) passerad, där fanns ett litet tekniskt motstånd som nu är omvandlat till stöd. För det andra har en fin stigande trend bildats (markerad med röd linje), det är också ett styrketecken.

Slutligen har vi nu ett lite mer positivt börsklimat rent allmänt, efter EU-ledarnas beslut om åtgärder för att dämpa den europeiska skuld- och bankkrisen. Även det har en viss betydelse genom att risken för ett kraftigt allmänt börsfall nu kan ses som mycket liten.

Träffar: 3018