Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Bättre tider för Africa Oil

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad fredag, 28 oktober 2011 Skriven av Svempa

Efter att ha balanserat på avgrundens rand, dvs nivån 8 kr, under en längre tid har nu aktiekursen för Africa Oil satt rejäl fart uppåt. Vi tar direkt en titt på ett tremånadersdiagram (hämtat från Avanza).
africaoil_3man3

Som synes har kursen varit nere i c:a 8 kr vid inte mindre än fyra tillfällen de senaste tre månaderna, allra senast under de första dagarna i oktober. Därefter har dock en stigande trend utvecklats, som i diagrammet är markerad med en röd linje.

När jag senast skrev om Africa Oil den 15 oktober påstod jag att "I första hand siktar vi på 10 kr, men har aktien kraft nog att bryta motståndet på denna nivå med viss marginal utlöses en teknisk köpsignal med målkurs 12 kr".

Nu fick vi en stängning över 10 kr i går torsdag, i samband med att börsen hade en fantastiskt fin dag med en uppgång på närmare 5%. Därmed är en köpsignal utlöst, och detta bekräftas i dagens handel, kursen ligger just nu kring 10,35 kr. Men jag vill inte längre lägga målkursen vid 12 kr utan med en mer försiktig syn vid 11,50 kr.

Skillnaden ligger i hur man ser på det intervall aktien har handlats i de senaste månaderna, och den senaste kursutvecklingen medför att jag lägger den övre gränsen vid 9,50 kr och inte vid 10 kr. Den senare nivån är dock relativt viktig för aktien som synes av nedanstående tiomånadersdiagram (också hämtat från Avanza).
africaoil_10man3

Men nivån 12 kr är oerhört mycket mer viktig, och där kan vi förvänta oss ett starkt motstånd. Det blir dock en senare fråga, men bryts denna nivå börjar det se verkligt bra ut för aktien.

Till att börja med räknar jag med en uppgång till 11,50 - 12 kr på relativt kort tid, där kommer kursen troligen att göra en paus, och den vidare utvecklingen bestäms sedan av både den allmänna börsutveclingen och hur det går för oljepriset.

Träffar: 3205