Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Uppdatering DNO International

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 
Publicerad söndag, 12 februari 2012 Skriven av Svempa

För exakt tre månader sedan skrev jag senast om DNO International. Vid det tillfället beräknade vi en teknisk riktkurs på 10 NOK. Denna är nu nästan uppnådd, aktiekursen stängde på 9,80 NOK i fredags, och vi tar då en titt på ett fyramånadersdiagram för DNO (hämtat från Avanza) för att se om det finns nya tekniska indikationer.
DNO_4man

I diagrammet är en rätvinklig stigande triangel inritad med röda linjer. Dess övre begränsningslinje ligger vid 9 NOK, och då triangelns höjd vid basen kan beräknas till drygt 2 NOK hamnar alltså den nya tekniska riktkursen en liten bit över 11 NOK.

Kursökningen från 9 NOK till aktuella 9,80 NOK har varit snabb, så det finns en möjlighet att kursen kan backa en bit ner mot 9 NOK i början av nästa vecka, vilket i så fall ger ett fint köptillfälle.

Å andra sidan kanske det finns förhoppningar i marknaden om någon positiv nyhet som DNO kan komma att leverera onsdagen den 15 februari. Att det blir ett bra resultat som kommer att redovisas vet vi redan, men många hoppas säkert på fler positiva nyheter från verksamheten i Kurdistan. Sådana förväntningar kan bidra till att hålla kursen uppe, och eventuellt driva den lite över 10 NOK.

Vid sammanslagningen av DNO International och vissa delar av RAK värderades DNO-aktien till 9,60 NOK. För första gången sedan dess ligger nu den verkliga kursen över detta värde, vilket kan ses som signifikant. Högsta kurs under 2011 var 11,10 NOK enligt Avanza, och denna kurs kan alltså komma att nås, eller till och med överträffas, om vi når det angivna tekniska kursmålet.

Anm. DNO International är Energiminnesfonden.se:s största innehav, och även skribenten äger aktier i DNO.

Träffar: 9406