Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

DNO International balanserar på slak lina

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 
Publicerad måndag, 07 Maj 2012 Skriven av Svempa

Senast jag skrev om DNO var den 12 februari, dvs för snart tre månader sedan. Aktiekursen var då 9,80 NOK, och jag förutspådde att aktien kunde gå till drygt 11 NOK. Toppkursen blev dock 10,87 NOK innan vi fick en ny nedgångsperiod.

Nedan återges ett sexmånadersdiagram för DNO (diagrammet hämtat från Avanza).
DNO_6man

Aktiekursen har ett starkt stöd vid c:a 8,90 NOK, men ett fall under denna nivå kan bli början på en relativt stor nedgång. Ett visst stöd finns vid 8 NOK, därefter i stort sett ingenting före 7 NOK.

Den närmaste tiden ser ut att bjuda på ett ostadigt börsväder, något som även kan påverka DNO-aktien. Det kan alltså krävas någon positiv signal från bolaget inom de närmaste dagarna för att förhindra ett relativt kraftigt fall i aktiekursen. Fundamenta är visserligen starka för bolaget, men vi vet av erfarenhet att det hjälper föga när marknaden har bestämt sig för att sälja av.

Anm. Både skribenten och Energiminnesfonden.se äger aktier i DNO International.

Träffar: 5833