Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Uppföljning DNO

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad söndag, 04 augusti 2013 Skriven av Svempa

När jag för snart två månader sedan skrev om DNO förutspådde jag en relativt snar kursuppgång till 12,80 NOK (i ett första steg). Så blev det också, och kursen har nu skvalpat kring denna nivå ett tag. Senast betalt i fredags var också just 12,80 NOK.

I samma inlägg diskuterade jag även möjligheten för en fortsatt uppgång. Här är nu ett dagsfärskt diagram (hämtat från Avanza) över de två senaste årens kursutveckling:

DNO 2ar

Den oftast rätt pålitliga triangelformationen indikerar fortsatt uppgång med c:a 4 NOK, målkursen blir då i nästa steg 15 NOK. Om kursen utvecklas enligt ett normalt TA-mönster kan målkursen komma att nås ungefär vid årsskiftet.

Då en aktiekurs sällan stiger i en rät linje finns (som alltid) en risk för tillfällig kursnedgång. I så fall har vi ett första relativt starkt töd vid 12 NOK, och ett ännu starkare stöd vid 11 NOK. Det är först om kursen sjunker en bit under 11 NOK som vi kan börja oroa oss för att en fortsatt kursuppgång kan låta vänta på sig.

Anm: Både skribenten och Energiminnesfonden.se äger aktier i DNO International.

Träffar: 5418