Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Petrolia Drilling

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad onsdag, 21 Maj 2008 Skriven av Svempa

Oljeserviceföretagen tjänar oftast mer på oljeprisuppgången än vad oljebolagen gör, enligt samma princip som gällde under guldrushen i Klondyke. Man kom då fram till att de verkliga vinnarna var de som sålde spadar och annan utrustning till guldgrävarna, inte guldgrävaran - förutom de få som gjorde verkligt stora guldfynd. 

Petrolia Drilling är ett litet serviceföretag, noterat på Oslobörsen. Kursen har fallit under lång tid, gick långt under 2 NOK när den var som lägst, men visade friskhetstecken redan för ett par månader sedan och vände upp rejält senaste veckorna. Nu är motståndet vid 2,40 NOK forcerat, och dessutom kan man läsa följande på Hegnar.no:

"Selskapet Nocavi, der styremedlem Leif Holst er styelederm har onsdag kjøpt 650.000 aksjer i Petrolia Drilling til kurs 2,6592 kroner, går det frem av en børsmelding.

Nocavi har etter dette 950.000 aksjer i Petrolia."

Detta verkar vara en tämligen så säker köpsignal, en uppgång av kursen till föregående höjder kring 3,60 NOK verkar rätt sannolik. Och det blir i så fall rätt många procent. Själv sitter jag med ett litet innehav i bolaget (6000 aktier) köpt på just 3,60 NOK och funderar nu på om det inte är läge att snitta ner sig genom att i varje fall dubbla innehavet.

 

 

 

Träffar: 3531