Är Pricer prisvärt?

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad måndag, 31 oktober 2011 Skriven av Svempa

Efter 15 år på börsen visade till slut Pricer år 2010 vinst av en sådan storlek att bolaget beslutade börja ge utdelning till aktieägarna. Visserligen bara med 20 öre per aktie, men ändå.

Under 2011 har kursen varit så hög som 14 kr, men givetvis har även Pricer backat på börsen i samband med de farhågor för en finansiell härdsmälta som skapats av den europeiska skuldkrisen.

Men nu stundar kanske bättre tider, och nedan ser vi ett tremånadersdiagram för Pricers aktiekurs (diagrammet hämtat från Avanza).
pricer_3man

En mycket trevlig stigande rätvinklig triangel har bildats under de senaste tre månaderna, den är utritad med röda linjer. Dess övre begränsningslinje ligger på c:a 9,40 kr, och man ser lätt att efter ett flertal attacker har aktiekursen brutit igenom denna nivå och stängde i fredags på 10,25 kr.

Konventionell TA indikerar fortsatt stigning och ger oss en målkurs på c:a 11,50 kr till att börja med.

För att få en bättre överblick tar vi också en titt på ett tiomånadersdiagram (också hämtat från Avanza).
pricer_10man

Av detta diagram kan vi utläsa att det finns ett motstånd strax under 12 kr, dvs det finns en viss risk för en kursrekyl nedåt när denna nivå nås. Nästa motstånd av större dignitet finns inte förrän vid 14 kr.

Pricer har ett gott grepp om marknaden för elektronisk hyllkantsmärkning, och har tagit några intressanta order rätt nyligen. Swedbank anser i en analys från september i år att Pricers aktie är mycket köpvärd med riktkursen 17 kr.

Enligt ett entusiastiskt inlägg på Redeye kan aktien värderas betydligt högre än så. Det är möjligt, men det lär i så fall bli i en mer avlägsen framtid.

Träffar: 2968