Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Sintercast gasar på

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 
Publicerad söndag, 08 januari 2012 Skriven av Svempa

Senast skrev jag om Sintercast i början av oktober 2011, kursen var då ungefär 41 kr.

Jag citerar mig själv: "Motståndet vid 46 kr måste ses som starkt, och det ska till ett positivt sentiment kring aktien för att lyfta kursen över denna nivå. Om detta skulle inträffa ligger vägen fri mot 52 kr, förutom ett mindre motstånd vid c:a 50 kr. Men det är först vid ett genombrott över 52 kr som vi kan börja bli riktigt optimistiska, det skulle signalera vidare uppgång mot c:a  64 kr."

I dag är aktiekursen dryga 50 kr, så det har hänt en del under de gångna månaderna.

Med den låga omsättning som gäller för Sintercast-aktien är det egentligen rätt hopplöst att försöka använda teknisk analys för att göra kursprognoser. Men den senaste tidens kursrörelser har ändå varit så intressanta att jag gör ett försök. Nedan återges därför ett fyramånadersdiagram för Sintercast (diagrammet hämtat från Avanza).
sintercast_4man2

I diagrammet är en stigande rätvinklig triangel inritad med röda linjer. Den övre begränsningslinjen ligger på 48 kr. Denna kurs är alltså passerad med viss marginal, och vi har därmed fått en köpsignal från den tekniska formationen.

Triangelns höjd vid basen är ungefär 9 kr, vi kan då beräkna målkursen till 57 kr. Skulle vi nå denna kurs har motståndet vid 52 kr passerats, och enligt den tidigare analysen kan vi då höja blickarna mot 64 kr.

Kanske 2012 blir året då Sintercast förvandlas från förhoppningsbolag till industriföretag? Enligt bolagets egna prognoser ser det i varje fall bra ut! Den 22 februari kommer rapporten för 2011, då får vi veta mera. Men den som väntar med köp tills dess väntar kanske för länge.

Träffar: 5332