Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Telia Sonera vaknar till liv

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad torsdag, 23 februari 2012 Skriven av Svempa

Under c:a sju månader har Telia Sonera handlats i ett intervall mellan 42 och 47 kr, vilket man ser av diagrammet nedan (diagrammet hämtat från Avanza, då man inte kan välja bort ett jämförelseindex har jag valt Nikkei för att slippa ett grötigt diagram).
TLSN_7man

Nu har emellertid kursen passerat 47 kr med lite marginal, och har till och med varit uppe och nosat på 48 kr. Då man gärna vill ha ungefär 2% marginal innan man klart kan säga att ett motstånd har passerats finns fortfarande en liten osäkerhet, aktien handlas när detta skrivs till 47,60 kr. Skulle kursen återigen parkera söder om 47 kr måste vi se den lilla tekniska signal vi hittills fått som falsk.

Men det mesta tyder på att Telia Sonera står inför en uppgång, och genom att kursintervallet aktien handlats i är på 5 kr kan vi alltså beräkna den tekniska riktkursen till 52 kr.

Telia Sonera har en mycket bra direktavkastning på 6%, nu när utdelningssäsongen närmar sig bidrar detta till att ge stadga åt kursen och ökar sannolikheten för att det positiva tekniska scenariet ska slå in.

HSBC höjde i dag Telia Sonera till köp, och man kan läsa en positiv analys av bolaget hos Placera.nu. Den är visserligen från oktober förra året, men ingenting negativt har hänt sedan dess.

Anm. Skribenten äger aktier i Telia Sonera.

Träffar: 5329