Uranpriset

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad torsdag, 22 Maj 2008 Skriven av Svempa

Vi som sitter på lite uranaktier, inköpta för kanske ett år sedan, är inte så lyckliga över deras utveckling. Hela sektorn kraschade rejält, efter en väldigt fin uppgång som säkert gjorde många förmögna. Om de hoppade av i tid, vill säga. Uranpriset steg som en raket under sista kvartalet 2006 och fram till maj 2007, sedan började det dala och som en följd sjönk kurserna i hela uransektorn som en sten.

Men nu finns det tecken på en vändning. Visserligen har jag orealiserade förluster i de uranaktier jag har kvar, men vissa av affärerna gick ändå med vinst. En sådan affär var när jag hösten 2006 köpte Uranium Participation Compani (U.TO) för 9,30 CAD och några månader senare sålde för 12,50 CAD.

 

Det var alldeles för tidigt, se nedanstående diagram:

U.TO

De som hade mer is i magen tjänade mer pengar, men de som hade för mycket is i magen gick det sämre för. Nu har jag emellertid gjort om samma bravad, dvs köpt U.TO på precis samma kurs som förra gången. Som synes av diagrammet har kursen vänt upp, och både fundamenta och TA pekar enligt mig åt samma håll - vi ska upp mot högre höjder igen.

När uranpriset stiger så lär även ett flertal av uranbolagens aktier också gynnas. Nu ser man tecken på vändning uppåt även där. Jag har t ex en liten spekulativ post i Energy Fuels (EFR.TO) som jag aldrig kom mig för att sälja. Men av samma skäl som ovan har jag nu snittat ner mig genom att dubbla mitt innehav på nivån 1,08 CAD. Detta ser jag som en mer riskfylld placering, men den kan också ge mer vinst. Jämför gärna de två diagrammen, visst finns det likheter?

Så ett gott råd kan i varje fall vara att bevaka uransektorn - det kan vara en vändning på gång och i så fall går det säkert fort!

 EFR.TO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Träffar: 3995