Adolf Lundin  Vi minns Adolf Lundin - en av Sveriges främsta entrepenörer genom tiderna, en föregångsman som tidigt insåg att oljan inom kort tid skulle övergå från
  att vara en ständigt flödande energiresurs till att vara en bristvara som skulle bli allt mer värdefull.
  Energiminnesfonden.se delar ut sitt årliga Energiminnespris till en förtjänt organisation eller individ på Adolf Lundins dödsdag den 30 september.

Energiminnespriset 2011

Publicerad fredag, 30 september 2011 Skriven av Svempa

Medlemmarna i Energiminnesfonden.se kallas härmed till en omröstning för att utse mottagaren/mottagarna av vårt Energiminnespris.

I dag den 30 september 2011 är det exakt 5 år sedan Adolf Lundin avled. Att vi just i dag initierar processen för att utse mottagaren eller mottagarna av vårt Energiminnespris känns därför extra bra.

Första steget är en omröstning om vi ska dela upp prissumman eller inte. Det finns tre val, en mottagare, två mottagare eller tre mottagare. Blir valet en mottagare kommer givetvis hela prissumman på 50 000 kr att betalas ut till ett enda ändamål, blir valet två mottagare kommer prissumman att delas i två delar, och slutligen om valet blir tre mottagare kommer prissumman att delas i tre delar.

Hur fördelningen av beloppen blir i de två senare fallen blir det upp till styrelsen att bestämma, men synpunkter på detta efterlyses!

Omröstningen om en eventuell uppdelning av Energiminnespriset ska helst vara avslutad senast den 15 oktober.

Vi efterlyser också nomineringar av förtjänta ändamål från medlemmarna. Hittills har bara en nominering inkommit, den är från Tgvara som gärna vill ha en fortsättning på det framgångsrika "skolprojektet". De förtjänta ändamål som inte fick någon tilldelning förra året kommer styrelsen att nominera även detta år, med något undantag. Men visst har du själv något bra förslag? Skicka det till styrelsen via epostadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så snart som möjligt!

Så här gör du för att rösta. Välj Forum i menyn till vänster. Är du inte inloggad måste du sedan logga in i Forumet. Välj Omröstningar och därefter Energiminnespriset 2011. Där kan du lägga din röst!

Om någon har problem med sin inloggning, eller något annat problem, så meddela detta till samma epostadress som ovan så ordnar vi det snarast.

När alla haft en chans att rösta om den eventuella uppdelningen av Energiminnespriset och komma med nomineringar lägger styrelsen upp en ny omröstning för att utse det eller de ändamål som vi vill gynna. Denna omröstning är beslutande, men om resultatet av någon anledning blir svårtolkat kommer styrelsen att fatta det slutgiltiga beslutet.