Dåligt börsväder

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
Publicerad tisdag, 04 oktober 2011 Skriven av Svempa

I går krånglade sig börsindex OMXS30 kvar över 900-gränsen och stängde på 902.72 efter ett fall på "bara" 1%. Så långt höll det positiva scenarie för börsutvecklingen som jag skissat på tidigare.

Men i dag ser det avsevärt sämre ut. I skrivande stund ligger OMXS30 kring 873, och då USA-terminerna är negativa finns det föga hopp om bättring under dagen.

Vi får då tänka om samt ta fram skissblocket och rita nya linjer. Här nedan ser vi utvecklingen för OMXS30 den senaste månaden (diagrammet hämtat från Avanza).
omxs30_1man

Dagens tolkning ger oss en någorlunda tillförlitlig  (men givetvis väldigt kortsiktig) rektangelformation med en höjd på ungefär 64 punkter. Vi är nu med rask fart på väg ner mot den undre begränsningslinjen och hamnar i så fall vid den övre gränsen till stödområdet 850-860.

Redan en stängning under 860 är illavarslande, och bekräftas den med en ytterligare nedgång indikerar formationen ett fall ner mot 800 jämnt (potentialen för ett fall resp uppgång vid utbrott ur en rektangelformation är lika med formationens höjd).

Så det är bara att hålla i hatten och vara beredd på ytterligare en tids börsoro. I bästa fall håller stödet vid 850-860 än en gång, men just nu ser det inte alls bra ut.

Vill man vara optimistisk så finns möjligheten att rektangelformationen håller, och vänder börsen vid stödområdet kan vi hoppas på en ny ökning i OMXS30 i riktning mot kanalens övre begränsningslinje.

Edit strax före midnatt: OMXS30 stängde på 867, dvs inom rektangelformationen. Och USA-börserna vände uppåt i den sena handeln och stängde på starkt plus. Så rimligtvis får vi en rekyl uppåt på den svenska börsen i morgon. I varje fall initialt...

Edit 5/10: Diagrammet uppdaterat så att tisdagens handel kommer med.

Träffar: 2607